Türk Oyun Grubu

Türk Oyun Grubu

Merhabalar, Auckland'da düzenleyeceğimiz Türk Oyun Grubu hakkında sizlere detaylı bilgi vermek istiyoruz.

 

Arka Plan ve Amaç:

Türk Oyun Grubu'nun başlıca amacı, 2 ila 6 yaş arası ve muhtemelen daha büyük kardeşleri de içine alan Türk çocukları için Türkçe konuşabilecekleri, şarkı söyleyebilecekleri, oynayabilecekleri, dans edebilecekleri ve Türkçe okuyabilecekleri etkileşimli ve keyifli bir ortam oluşturmaktır. 

Oyun Grubu Yapısı:

Türk Oyun Grubu, okul dönemlerinde Pazar günleri 10:00 ile 12:00 arasında gerçekleştirilecektir. Hedefimiz, Pazar günü 10 Şubat'ta başlamak. Program, çocukları hedeflerimizle uyumlu çeşitli etkinliklere katılım sağlamaya yöneliktir:

10:00-10:15 Toplanma ve Sohbet Zamanı: Çocuklar kendilerini tanıtmayı, 20'ye kadar saymayı, haftanın günlerini tanımayı ve hava durumunu Türkçe olarak tartışmayı öğrenecekler.

10:15-10:45 Şarkı Zamanı: Türk çocuk şarkıları ve tekerlemeleri söylenecek, çocuklar dilimizin güzelliğini müzik aracılığıyla takdir edebilecekler.

10:45-11:10 Kahvaltı Zamanı: Atıştırmalıklar ve içecekler için kısa bir ara, çocuklar ve ebeveynler arasında sosyal etkileşimi teşvik edecek.

11:15-10:45 Etkinlik Zamanı: Geleneksel Türk oyunları, dansları, resimler ve hamurdan yapılan aktiviteler gibi ilgi çekici etkinlikler, tematik içerikle uyumlu olarak düzenlenecektir.

11:45-12:00 Okuma Zamanı ve Kapanış: Çocuklar yaş gruplarına uygun çeşitli Türk edebiyatı formlarıyla tanıştırılacak.

 

Öğretmen/Gönüllüler:

Haftalık Türk Oyun Grubu'nu düzenlemeye ve yönetmeye adanmış ve tutkulu bir gönüllümüz olan Zerrin Ramadan'ın bulunması büyük bir şans. Zerrin, mühendislik geçmişi ve üniversite düzeyinde öğretim ve rehberlik deneyimi ile projemize büyük bir deneyim katıyor. Farklı öğrenme felsefelerine derin ilgisi var ve kendi çocuklarını evde eğitmeyi tercih etmiştir. Zerrin'in katkısını özel kılan şey ise geleneksel Türk kültürüne olan kişisel bağlantısıdır. Geleneksel Türk çocuk şarkılarını, danslarını ve oyunlarını yeni nesillere aktarma isteği, oyun grubumuzun misyonunun temel taşlarından biridir.

Zerrin'in liderliğinin yanı sıra, çocuklarıyla birlikte oyun grubuna katılan ebeveynler, Zerrin'e destek olmak üzere aktif bir şekilde gönüllü olarak yer alacaklar. 

 

Finansal Gereksinimler:

Türk Oyun Grubu'nun devamlılığını sağlamak için, mekân kirası, kırtasiye malzemeleri ve diğer gerekli materyaller için para desteğine ihtiyacımız var. Bu yüzden Ministry of Ethnic Community’sine fon desteği için başvurduk. İdeal olarak, bu oyun grubunun ebeveynler için ücretsiz olmasını istiyoruz, böylece birçok çocuk bu grubun avantajlarından faydalanabilir. Eğer fon desteği onaylanmazsa, yine de oyun grubuna devam edeceğiz ancak ebeveynlerden destek talep edeceğiz.

 

Eğer ilginizi çekerse ve güncellemelerden haberdar olmak isterseniz, lütfen bize info@trnzcs.org adresine bir e-posta gönderin. Bizimle iletişime geçmenizden memnuniyet duyarız. Selamlar.

 

 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.